Здрав живот

arrows

reciklaza

Знамо да смо делић планете Земље и да морамо да је поштујемо и чувамо, да би нам на њој било лепше. Зато не бацамо папириће по улици, не газимо цвеће и не ломимо гране дрвећа. Пластику, метал и папир одвајамо, да би се рециклирали и поново користили. Наш простор чистимо природним средствима, штедимо енергију и воду. Волимо, чувамо и негујемо биљке. Један апарат на нашем зиду пречишћава ваздух и штити нас од свих вируса и бактерија, дезинфикује од загађења и јача наш имуни систем, док нам други пречишћава воду од каменца и обезбеђује нам да је у току дана пијемо увек чисту и свежу. Подржавамо све који чувају природу, јер на ком год месту на земљи да се налазимо, она је увек та која нас окружује.

sport-hrana

Волимо да једемо здраву, непрскану и свежу, сезонску храну, органског порекла, разних боја и укуса.

Наши тањири су права мала, шарена уметничка дела.

Шаргарепа је велики нос, а броколи разгранато дрво испод кога могу да се сакрију мале рибице.

Волимо и воћне ражњиће и палачинке од хељде. За ужину пијемо органске чајеве и лимунаду, једемо сезонско воће и грицкамо бадеме, суво грожђе и орахе. Органска, природно гајена храна, не третирана хемијским средтвима и пестицидима, пунијег је укуса и чини нас отпорнијим и снажнијим.

sport

Да бисмо били здрави сваког дана вежбамо. Разгибавамо се, испробавамо разне спортове, препуштамо се чарима јоге…Ходамо по кривудавом конопцу, провлачимо се кроз једне, а прескачемо друге препоне, а обручеви различитих боја, ластиш, вијача, лоптице и полулопте, чуњеви…само су део реквизита који су саставни део наших разносврсних полигона. Вежбање је постало печат нашег здравља и правилног развоја, а игра и покрет димензија забаве у којој показујемо своје афинитете уз професора спорта и физичког васпитања, кога обожавамо! Кроз спорт, осим физичког и здравственог бенефита, развијамо и осећај солидарности, улоге у тиму, бриге за друге, подршке себи и другима, истрајности, стрпљивости и задовољства..